Voltaren-XR

Рискът от потенциално фатални сърдечно-съдови тромботични събития, инфаркт на миокарда и инсулт може да се увеличи с употребата на НСПВС. Сърдечносъдовите заболявания, рисковите фактори за сърдечносъдовите заболявания и продължителността на продължителността на лечението могат допълнително да увеличат този риск. Употреба при периферна болка след операция с CABG е противопоказана. Рискът от сериозни гастроинтестинални събития, като кървене, улцерация и потенциално смъртоносна стомашна или чревна перфорация, също се увеличава при употреба на НСПВС.

НСПВС могат да причинят повишен риск от сериозни сърдечно-съдови тромботични събития, миокарден инфаркт и инсулт, които могат да бъдат фатални. Този риск може да се увеличи при пациенти със сърдечно-съдово заболяване или рискови фактори за сърдечно-съдово заболяване. Диклофенак е противопоказан за лечение на периоперативна болка при поставянето на коронарна артериална байпас присадка (CABG). НСПВС могат също да причинят повишен риск от сериозни нежелани реакции в стомашно-чревния тракт, особено при пациенти в напреднала възраст, включително кървене, улцерация и перфорация на стомаха или червата, което може да бъде фатално.

НСПВС могат да причинят повишен риск от сериозни сърдечно-съдови тромботични събития, миокарден инфаркт и инсулт, които могат да бъдат фатални. Този риск може да се увеличи при пациенти със сърдечно-съдово заболяване или рискови фактори за сърдечно-съдово заболяване. Диклофенак е противопоказан за лечение на пери-оперативна болка при поставянето на CABG операция. НСПВС могат също да причинят повишен риск от сериозни нежелани реакции в стомашно-чревния тракт, особено при пациенти в напреднала възраст, включително кървене, улцерация и перфорация на стомаха или червата, което може да бъде фатално.

Използва се за Voltaren-XR

Терапевтичен клас: Агент на централната нервна система

Фармакологичен клас: НСПВС

Химически клас: оцетна киселина (клас)

Това лекарство се използва също така за лечение на анкилозиращ спондилит, който е вид артрит, който засяга ставите в гръбначния стълб и други болезнени състояния като менструални спазми.

Диклофенак се използва също така за лечение на остри мигренални атаки, със или без аура, при възрастни. Това няма да предотврати или намали броя на мигренозните атаки.

Преди да използвате Voltaren-XR

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на диклофенак в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на диклофенак при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат свързани с възрастта проблеми с бъбреците или стомаха, което може да наложи повишено внимание при пациенти, получаващи диклофенак.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи диклофенак. Може да не е специфичен за Voltaren-XR. Моля, прочетете внимателно.

Продължете да използвате това лекарство за цялото време на лечението. Не използвайте това лекарство по-често или по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това лекарство не е предназначено за продължителна употреба.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Когато се използва за тежък или продължителен артрит, това лекарство трябва да се приема всеки ден, както е поръчано от Вашия лекар, за да ви помогне. Това лекарство обикновено започва да действа в рамките на една седмица, но при тежки случаи може да премине до две седмици или по-дълго, преди да започнете да се чувствате по-добре. Може да минат няколко седмици, преди да почувствате пълния ефект на това лекарство.

Може да приемате това лекарство със или без храна. Капсулите диклофенак обаче трябва да се приемат на празен стомах.

Да се ​​използва пероралният разтвор

Правилно използване на диклофенак

Използвайте само марката на това лекарство, предписана от Вашия лекар. Различните марки може да не работят по същия начин.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Предпазни мерки при използване на Voltaren-XR

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате. Може да са необходими тестове за кръв и урина, за да се проверят нежеланите ефекти.

Това лекарство може да повиши риска от сърдечен инфаркт или инсулт. Това е по-вероятно при хора, които вече имат сърдечни заболявания. Хората, които употребяват това лекарство за дълго време, също могат да имат по-висок риск.

Това лекарство може да причини кървене в стомаха или червата. Тези проблеми могат да се случат без предупредителни знаци. Това е по-вероятно, ако сте имали стомашна язва в миналото, ако пушите или пиете алкохол редовно, сте над 60 години, имате лошо здраве или използвате определени лекарства (като стероидно лекарство или средство за разграждане на кръвта ).

При лечението с това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате някой от следните симптоми по време на приема на това лекарство: мехури, пилинг, разхлабване на кожата, червени кожни лезии, рани или язви по кожата или треска или студени тръпки.

Някои възможни предупредителни признаци за сериозни нежелани реакции, които могат да възникнат по време на лечението с това лекарство, могат да включват чернодробно изпражнения, намалено уриниране, тежка стомашна болка, кожен обрив, подуване на лицето, пръстите, краката или долните крака, необичайно кървене или кръвонасядане , Необичайно повишаване на теглото, повръщане на кръв или материал, който прилича на кафе, или жълта кожа или очи. Също така могат да се появят признаци на сериозни сърдечни проблеми, като болка в гръдния кош, бързо или неравномерно сърцебиене, стягане в гръдния кош, необичайно зачервяване или топлина на кожата, слабост или прекъсване на говора. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако забележите някой от тези предупредителни признаци.

Това лекарство може да причини сериозен тип алергична реакция, наречена анафилаксия. Въпреки че това е рядко, то може да се появи по-често при пациенти, които са алергични към аспирин или нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Най-сериозните признаци на тази реакция са много бързо или неравномерно дишане, гадаене за дишане, хрипове или припадък. Други признаци могат да включват промени в цвета на кожата на лицето, много бързо, но неравномерен сърдечен пулс или пулс, копринени отоци по кожата и подпухналост или подуване на клепачите или около очите. Ако се появят тези ефекти, незабавно потърсете спешна помощ.

Важно е да уведомите Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, преди да използвате това лекарство. Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Не използвайте това лекарство по време на последната част от бременността, освен ако Вашият лекар не Ви каже.

Voltaren-XR нежелани реакции

Voltaren-XR (диклофенак)

Незабавно се обърнете към Вашия лекар, ако имате объркване, сънливост, треска, общо усещане за болест, главоболие, загуба на апетит, гадене, сковано гърло или гърба или повръщане. Това може да са симптоми на менингит.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако по време или след лечението Ви се появи замъглено зрение, затруднено четене или всяка друга промяна в зрението. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от офталмолог (очен лекар).

Преди да предприемете някакви операции или медицински изследвания, уведомете Вашия лекар, че използвате това лекарство. Може да се наложи да спрете лечението за известно време или да преминете към друго нестероидно противовъзпалително лекарство преди процедурата.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория D Положителни доказателства за риск

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Обратно Болка трамадол, напроксен, Cymbalta, аспирин, ибупрофен, диклофенак

Остеоартрит преднизон, напроксен, Cymbalta, аспирин, ибупрофен, мелоксикам

Ацетаминофен, тиленол, циклобензаприн, напроксен, аспирин, ибупрофен

Замразени раменни напроксен, ибупрофен, диклофенак, триамцинолон, Волтарен, Алеве