Visine l.r.

Терапевтичен клас: Деконгестант

Употреби за Visine L.R.

Химически клас: Имидазолин

Оксиметазолинът се предлага без рецепта.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проверете при Вашия лекар преди употребата на оксиметазолин капки за очи при деца до 6-годишна възраст. Зачервяване на очите при деца може да се случи при заболявания като алергии, треска, настинки и морбили, които може да изискват медицинска помощ.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин както при по-младите възрастни или ако причиняват различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора. Няма специфична информация, сравняваща употребата на оксиметазолин при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Visine L.R.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи оксиметазолин. Може да не е специфична за Visine L.R .. Моля, прочетете внимателно.

Не използвайте оксиметазолинов офталмологичен разтвор, ако се замъгли или се промени цвета.

Да използвам

Използвайте това лекарство само според указанията. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го употребявайте повече от 72 часа, освен ако не е указано друго от Вашия лекар. За да направите това, може да предизвикате дразнене на очите си и да увеличите вероятността от нежелани реакции.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако се появи болка в окото или промяна на зрението или ако зачервяването или дразненето на окото се влоши или продължава повече от 72 часа, преустановете употребата на лекарството и се консултирайте с Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Когато това лекарство се използва за кратки периоди от време при ниски дози, нежеланите реакции обикновено са редки.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилно използване на оксиметазолин

Наличност OTC Над брояча

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Сухота / зачервяване на очите фенилефрин офталмик, синтейн, изкуствени сълзи, офталмична оксиметазолин, овлажняващ, офталмичен флуорометолон, GenTeal, Lacri-Lube S.O.P., нафазолин офталмичен, Visine Original, Liquitears, FML, Naphcon, Visine Tears

Предпазни мерки при използване на Visine L.R.

Visine L.R. Странични ефекти

Visine L.R. Удължено облекчение на червения цвят (оксиметазолин офталмологично)