Visicol перорално

Съобщава се за остра фосфатна нефропатия, свързана с употребата на перорални продукти на натриев фосфат, някои от които водят до трайно увреждане на бъбречната функция, включително случаи, изискващи дългосрочна диализа. Рисковите фактори за развитие на остра фосфатна нефропатия включват повишена възраст, хиповолемия, бъбречно увреждане, обструкция на червата или активен колит. Използването на лекарства, които могат да увредят бъбречната перфузия или функцията, също може да увеличи риска. Те включват диуретици, ACE инхибитори, ангиотензин рецепторни блокери (ARBs) и вероятно НСПВС. Въпреки това, са настъпили случаи при пациенти без идентифицируеми рискови фактори. Важно е да се използва дозата и дозировката, както е препоръчано (разделена доза pm / ам).

Употреби за Visicol

Терапевтичен клас: лаксативно, хиперозомно

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на таблетките OsmoPrep® в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на таблетките OsmoPrep® при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче могат да бъдат по-чувствителни към ефектите на таблетките OsmoPrep® в сравнение с по-младите възрастни и са по-склонни да имат бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание при пациенти, приемащи това лекарство.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Visicol

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, които съдържат двуосновен натриев фосфат и едноосновен натриев фосфат. Той може да не е специфичен за Visicol. Моля, прочетете внимателно.

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Приемайте всяка доза (4 таблетки) с 8 унции чисти течности. Примери за чисти течности са вода, ароматизирана вода, лимонада (без пулп), джинджифил или ябълков сок. Не пийте никакви течности, оцветени в лилаво или червено.

Пийте толкова много течност, колкото можете преди, по време и след приема на това лекарство. Това ще ви помогне да замените течностите, които губите с движенията на червата. Това също така ще поддържа бъбреците ви добре и ще спомогне за омекотяване на движенията на червата, което ще ги направи по-лесни за преминаване.

Не приемайте това лекарство, ако сте го използвали през последните 7 дни. Вашият лекар ще Ви каже дали трябва да използвате това лекарство отново.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Правилно използване на натриев фосфат двуосновен и натриев фосфат моноосновен

Важно е вашият лекар да провери напредъка ви след приема на това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания и електрокардиограми (ЕКГ), за да се проверят нежеланите ефекти.

Не приемайте това лекарство заедно с други лаксативи или клизми, съдържащи натриев фосфат. Това може да доведе до сериозни нежелани ефекти.

Това лекарство може да причини сериозни бъбречни проблеми. Това е по-вероятно да се случи, ако сте над 55-годишна, дехидратирани, имате нисък кръвен обем и приемате лекарства, които могат да бъдат тежки за бъбреците (напр. Диуретици или хапчета за вода, някои лекарства за кръвно налягане, болки в НСПВС или артрит лекарство). Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате кървава урина, намалено количество или честота на урината, болка в долната част на гърба или встрани, затруднено дишане, повишаване на теглото или подуване на лицето, пръстите и долните крака.

Приемането на повече от една доза лекарства на натриев фосфат извън дозировката за 24 часа може да доведе до сериозни бъбречни и сърдечни проблеми. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате следните симптоми: объркване, намалено уриниране, замаяност, сухота в устата, припадък, повишаване на сърдечната честота, бързо дишане или необичайна умора или слабост.

Незабавно се обадете на лекаря си, ако имате някакви необичайни симптоми, които ви засягат, като подуване на корема, болка в корема или стомаха, гадене, повръщане или главоболие.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Предпазни мерки при използване на Visicol

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Visicol странични ефекти

Visicol (натриев бифосфат / натриев фосфат)

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Подготовка на червата еритромицин, сена, бисакодил, Dulcolax, Senokot, неомицин, флейтинг климат, MoviPrep, GoLYTELY, Suprep, Prepopik

Запек MiraLax, Colace, docusate, Linzess, сена, магнезиев оксид, полиетиленгликол 3350, Amitiza, Metamucil, бисакодил, Dulcolax, Senokot

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Visicol, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.