Veronica: употреба, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Ehrenpreiskraut, цигански плевели, Herbe aux Ladres, Speedwell, Thad’Europe, Thdu Nord, Triaca, Вероника, Veronica Herb, Veronica officinalis, Veronicae Herba, Vronique, Vronique MÃ ¢ le, VÃronique Officinale.

Вероника е растение. Частите, които растат над земята, се използват за производството на лекарства; Хората приемат Veronica за проблеми с белите дробове (дихателни пътища), стомаха и червата (стомашно-чревния тракт) и пикочния мехур и бъбреците (пикочните пътища). Те също така приемат за подагра, артрит, болки в мускулите и ставите (ревматизъм), загуба на апетит, проблеми с черния дроб и заболявания на далака; Вероника се използва и като тоник, за да предизвика изпотяване, да “пречисти” кръвта и да увеличи метаболизма; Някои хора гаргарат с Veronica за лечение на болки в устата и гърлото. Понякога се прилага директно върху кожата, за да се спре потта на пот, да се лекуват рани и да се лекуват продължаващи кожни проблеми и сърбеж; Внимавайте да не бъркате veronica (Veronica officinalis) с други Veronica видове като Veronica alionii и Veronica chamaedrys.

Вероника може да помогне на стомаха лигавицата ремонт себе си.

Недостатъчно доказателство за; Загуба на апетит; артрит; Подагра; Чернодробни заболявания; Условия на белия дроб; Заболявания на слезката; Стомашни и чревни проблеми; Проблеми с бъбреците и пикочния мехур; Сърбеж, когато се прилага върху кожата; Кожни проблеми, когато се прилагат върху кожата; Рани, когато се прилагат върху кожата; Възпаление на устата и гърлото, когато се използва като гаргара; Други условия. Необходими са повече доказателства за оценка на ефективността на Veronica за тези употреби.

Veronica е безопасна, когато се приема в количество храна и може да бъде безопасна, когато се приема през устата като лекарство. Възможните нежелани реакции обаче са неизвестни. Няма достатъчно информация, за да се знае дали Veronica може безопасно да се приложи върху кожата; Специални предупреждения и предпазни мерки: Бременност и кърмене: Не се знае достатъчно за употребата на Veronica по време на бременност и кърмене. Останете на сигурно място и избягвайте употребата.

Понастоящем нямаме информация за взаимодействията с VERONICA

Подходящата доза Veronica зависи от няколко фактора като възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. Понастоящем няма достатъчно научна информация за определяне на подходящ обхват от дози за Veronica. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Електронен кодекс на федералните правила. Част 21 Част 182 – Вещества, които са общопризнати като безопасни. Налично на: http://ecfr.gpoaccess.gov/cgi/t/text/text-idx?c=ecfr&sid= 786bafc6f6343634fbf79fcdca7061e1 & rgn = div5 & view = text & node = 21: 3.0.1.1.13 & idno = 21

Scarlat M, Sandor V, Tamas M, Cuparencu B. Експериментална противоязвена активност на екстракти от Veronica officinalis L. J Ethnopharmacol 198; 13: 157-63.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия