Veramyst (назален спрей) използва, дозировки и странични ефекти

Какво представлява Veramyst?

Veramyst спрей за нос се използва за лечение на назална конгестия, кихане, хрема, сърбеж или воднисти очи, причинени от сезонни или целогодишни алергии.

Марка Flonase на това лекарство за употреба при възрастни и деца на възраст най-малко 4 години. Veramyst може да се използва при деца на възраст до 2 години.

Преди да използвате Veramyst, уведомете Вашия лекар, ако имате глаукома или катаракта, чернодробно заболяване, диабет, вирус на херпес симплекс на очите, туберкулоза или всяка друга инфекция, рани или язви в носа, или ако наскоро сте имали нараняване или операция Носа ви.

Важна информация

Може да отнеме до няколко дни да използвате Veramyst спрей за нос преди да се подобрят симптомите Ви. Кажете на Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят след седмица лечение.

Veramyst може да понижи кръвните клетки, които помагат на организма ви да се бори с инфекциите. Избягвайте да бъдете близо до хора, които са болни или имат инфекции. Посъветвайте се с Вашия лекар за превантивно лечение, ако сте изложени на варицела или морбили. Тези състояния могат да бъдат сериозни или дори фатални при хората, които използват Veramyst.

Изхвърлете бутилката Veramyst, след като сте използвали 120 спрейове, дори ако в бутилката все още има лекарство.

Не прилагайте Veramyst на дете под 2 години без медицински съвет. Стероидното лечение може да повлияе на растежа при децата. Говорете с Вашия лекар, ако смятате, че детето Ви не расте нормално, докато използвате Veramyst.

Преди да приемете това лекарство

Следвайте всички указания на етикета и опаковката на лекарството. Кажете на всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички ваши медицински състояния, алергии и всички лекарства, които използвате.

Не трябва да използвате Veramyst, ако сте алергични към флутиказон.

Флутиказон може да отслаби имунната ви система, което ви улеснява да получите инфекция или да влошите инфекция, която вече имате или наскоро сте имали. Уведомете Вашия лекар за всяка болест или инфекция, които сте имали през последните няколко седмици.

За да сте сигурни, че можете безопасно да използвате Veramyst, кажете на Вашия лекар, ако имате някое от тези други състояния

Туберкулоза или всяка друга инфекция или заболяване

Глаукома или катаракта

чернодробно заболяване

Херпес симплекс вирус на вашите очи

Рани или язви в носа ви; или

Ако наскоро сте имали нараняване или операция на носа си.

Не е известно дали Veramyst ще увреди неродено бебе. Не използвайте това лекарство без съвет от лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Кажете също на Вашия лекар, ако имате диабет. Стероидните лекарства могат да повишат нивата на глюкозата (захарта) в кръвта или урината. Може да се наложи да коригирате дозата на вашите лекарства за диабет.

Не е известно дали флутиказон назален преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Не използвайте това лекарство без съвет от лекар, ако кърмите бебе.

Стероидното лекарство може да повлияе на растежа при децата. Уведомете Вашия лекар, ако детето Ви не расте нормално, докато приемате това лекарство.

Използвайте Veramyst точно както е предписано от Вашия лекар. Използвайте точно както е указано на етикета или както е предписано от Вашия лекар. Да не се използва в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното. Не споделяйте това лекарство с друго лице, дори ако имат същите симптоми, които имате.

Подготовката помага да се уверите, че винаги получавате същата пълна доза лекарство. Трябва да подправите спрей за нос Veramyst

Преди да използвате нова бутилка за първи път.

Ако не сте използвали Veramyst спрей за нос за 30 дни или повече.

Ако капачката е останала от бутилката за 5 дни или повече.

Как да използвам Veramyst?

Ако устройството изглежда не работи правилно.

За да заредите Veramyst спрей за нос

С капачката включете устройството добре. Това е важно, за да се направи лекарството течност, която ще се пръска.

Извадете капачката, като я издърпате и издърпате направо.

Дръжте устройството с дюзата, насочена нагоре и далеч от вас. Поставете палеца или пръстите си върху бутона. Натиснете бутона докрай 6 пъти или докато фината мъгла не изпръхне от дюзата. Носният спрей е готов за употреба.

Обичайната доза Veramyst е 1 до 2 спрейове във всяка ноздра веднъж на ден. Вашата доза може да се промени, след като симптомите Ви се подобрят. Следвайте много внимателно всички инструкции за дозиране.

Преди да вземете доза, внимателно издухайте носа си, за да изчистите ноздрите си. Разклатете добре бутилката. След това направете тези три прости стъпки: Място, Натиснете, Повторете.

1. МЯСТО

Наклонете главата си напред малко. Дръжте устройството на изправено положение. Поставете дюзата в една от ноздрите си.

Поставете края на дюзата към носа, далеч от центъра на носа (преграда). Това помага да получите лекарството в дясната част на носа.

2. PRESS

Натиснете бутона наведнъж за 1 път, за да напръскате лекарството в носа си, докато дишате.

Не взимайте Veramyst спрей в очите си. Ако го направите, добре изплакнете очите си с вода.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Вземете носа Veramyst от носа си. Издишайте през устата си.

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

3. Повторете

За да предадете лекарството на другата ноздра, REPEAT Стъпки 1 и 2 в другата ноздра.

Какво трябва да избягвам, докато използвам Veramyst?

Ако вашият доставчик на медицински услуги ви е казал да вземете 2 спрейове във всяка ноздра, повторете стъпки 1-3 отново.

Сменете капачката на устройството, след като сте готови да приемете дозата си.

Всяко дете, използващо Veramyst, трябва да бъде наблюдавано от възрастен, докато се използва спрей за нос.

Вермист странични ефекти

Това лекарство се предлага с инструкции на пациента за безопасна и ефективна употреба и указания за подготовка на инхалаторното устройство. Следвайте внимателно тези указания. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви въпроси.

Ако сте преминали към флутиказон от друго стероидно лекарство, не спирайте внезапно употребата на другия стероид или може да имате неприятни симптоми на абстиненция. Говорете с Вашия лекар за намаляване на дозата стероиди, преди да се спрете напълно.

За да сте сигурни, че Veramyst не причинява вредни ефекти върху носа или синусите, може да се наложи редовно да проверявате Вашия лекар.

Може да отнеме няколко дни преди симптомите Ви да се подобрят. Продължете да използвате лекарството според указанията и уведомете Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят след седмица на лечение.

Съхранявайте Veramyst в изправено положение при стайна температура, далеч от влага и топлина. Хванете бутилката спрей, след като сте използвали 120 спрейове, дори ако все още има останало лекарство в бутилката.

Използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

При предозиране на Veramyst не се очаква да причини животозастрашаващи симптоми. Въпреки това, дългосрочното използване на високи дози стероиди може да доведе до симптоми като изтъняване на кожата, лесно натъртване, промени във формата или местоположението на телесните мазнини (особено на лицето, врата, гърба и кръста), повишена акне или лицева коса, Менструални проблеми, импотентност или загуба на интерес към секса.

Избягвайте да получавате спрея в очите или устата си. Ако това се случи, изплакнете с вода.

Избягвайте да бъдете близо до хора, които са болни или имат инфекции. Посъветвайте се с Вашия лекар за превантивно лечение, ако сте изложени на варицела или морбили. Тези състояния могат да бъдат сериозни или дори фатални при хората, които използват Veramyst.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Veramyst: копривна треска; Трудно дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Тежки или продължителни кървене от носа

Шумно дишане, хрема или изсушаване около ноздрите

Зачервяване, рани или бели петна в устата или гърлото

Треска, студени тръпки, слабост, гадене, повръщане, симптоми на грип

Всяка рана, която няма да излекува; или

Замъглено зрение, болка в очите или зреене на светлини около светлините.

Честите Veramyst нежелани реакции могат да включват

Незначителна кървене от носа, парене или сърбеж в носа

Рани или бели петна вътре или около носа ви

Какви други лекарства ще повлияят на Veramyst?

Кашлица, проблеми с дишането

Главоболие, болки в гърба

Veramyst (флутиказон назален)

Синусова болка, възпалено гърло, треска; или

Гадене, повръщане.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Уведомете Вашия лекар за всички ваши настоящи лекарства и за всички, които започнете или спрете да използвате, особено

Противогъбична медицина; или

Антивирусно лекарство за лечение на хепатит С или ХИВ / СПИН.

Този списък не е пълен. Други лекарства могат да взаимодействат с флутиказон назално, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Не всички възможни взаимодействия са изброени в това ръководство за лекарства.

8.02.2015-08-28, 7:34:31 ч.

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Алергичен ринит преднизон, прометазин, Zyrtec, флутиказон нос, лоратадин, флоназа, бендадрил, монтелукаст, цетиризин, Singulair, триамцинолон

Ринит флутиказон назален, Флоназа, Бромфед, Диметап Детска студена и алергична реакция, Nacon