Vaniqa актуално

Терапевтичен клас: забавител на растежа на косата

Използва за Vaniqa

Фармакологичен клас: Орнитин декарбоксилазен инхибитор

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Няма специфична информация, сравняваща употребата на ефлорнитин при деца на възраст под 12 години с употреба в други възрастови групи. Въпреки това, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при по-големи деца, отколкото при възрастни.

Това лекарство е тествано и не е доказано, че причинява различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Преди да използвате Vaniqa

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Това лекарство се предлага с инструкции за пациента. Прочетете внимателно този лист и следвайте инструкциите. Ако имате въпроси относно това как да използвате това лекарство, не забравяйте да попитате Вашия лекар.

Това лекарство обикновено се използва на лицето и в близост се отнася до области под брадичката само. Не приемайте лекарството в очите, носа или устата си. Изплакнете обилно с вода и се свържете с Вашия лекар, ако лекарството попадне в очите

Трябва да продължите нормалните процедури за отстраняване на коса, докато използвате това лекарство, и лекарството трябва да се приложи най-малко пет минути след отстраняването на нежеланата коса. Трябва да изчакате, докато лекарството изсъхне, преди да приложите козметика или слънцезащитни продукти.

Не измивайте обработените зони най-малко 4 часа след прилагането на лекарството.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако възникне кожно дразнене, намалете честотата на леченията. Ако дразненето продължава, преустановете употребата на лекарството и се свържете с Вашия лекар.

Ако не забележите подобрение след шест месеца от лечението, преустановете употребата на лекарството и се свържете с Вашия лекар.

Ако състоянието се влоши, докато приемате лекарството, спрете приема на лекарството и се свържете с Вашия лекар.

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилното използване на Vaniqa

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Хирсутизъм спиронолактон, Aldactone, Lupron, Lupron Depot, леупролид, флутамид, Eulexin, Lupron Depot 3.75 mg, Lupron Depot 11.25 mg, eflornithine topical, Viadur

Предпазни мерки при използване на Vaniqa

Vaniqa нежелани реакции

Vaniqa (ефлорнитин)