Управление на теглото – здравословна дейност

Физическата активност е от ключово значение за подобряване на вашето здраве и предотвратяване на сериозно заболяване. Експертите казват, че да направят някое от тези неща, за да получат и да останат здрави:

Физическата активност за загуба на тегло означава изгаряне на повече калории. Експертите казват, че повече от 5 часа седмично (с цел 60 до 90 минути на ден) умерена активност може да ви помогне да отслабнете и да я задържите. 2

Да сте активни в няколко блока от 10 минути или повече през целия ден може да разчитате на тези препоръки. Можете да изберете да извършите един или и двата вида дейност.

Ако не сте активни в момента, не е нужно да започнете на това ниво. Вместо това стартирайте малки и изграждайте с течение на времето. Умерената активност е безопасна за повечето хора. Но винаги е добра идея да говорите с лекаря си, преди да започнете тренировъчна програма.

Умерена активност в продължение на поне 2½ часа седмично. Умерената активност означава неща като бързо ходене, оживено колоездене или кошчета за стрелба. Но всякакви дейности, включително ежедневни задължения, които повишават сърдечната честота, могат да бъдат включени. Забелязвате, че сърцето ви бие по-бързо с този вид дейност; Силна дейност за най-малко 1¼ часа седмично. Силната дейност означава неща като джогинг, бърза колоездене или ски бягане. Дишате бързо и сърцето ви бие много по-бързо с този вид дейност.

Редовната физическа активност с умерена интензивност намалява риска от: 3

Четкането на зъбите и обличането са редовни части от деня, нали? Трудно си мислиш за това.

То може да бъде и с физическа активност. С практикуването и повторението можете да правите активност – било то формално упражнение или дейност като градинарство или ходене на кучето – толкова рутинно, че става нещо, което просто правите, защото е част от вашия ден и ви харесва.

Както всяка промяна в начина ви на живот, промяната на нивото на активност може да бъде по-лесно, ако имате план. Задайте малки цели. Бъди креативен. За повече информация вижте Получаване на здравословно тегло: Извършване на промени в начина на живот.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Сърдечно заболяване; Високо кръвно налягане; Удар; Диабет тип 2; Затлъстяването; Рак на гърдата, рак на дебелото черво и рак на женската репродуктивна система; Безпокойство; Депресия.