Това, което възрастните с HIV инфекция трябва да знаят за роман h1n1 грип (по-рано наричан свински грип)

Този документ е актуализиран в съответствие с Препоръките на CDC за размера на лицата, страдащи от грип, като заболявания, подобни на грип, трябва да бъде далеч от другите. Този документ съдържа временни указания и ще бъде актуализиран, ако е необходимо.

Понастоящем нямаме информация за риска от новия грипен вирус H1N1 при хора с ХИВ / СПИН. В миналото хората с ХИВ / СПИН не са изглеждали по-голям риск от общата популация за инфекция с рутинен сезонен грип. Все пак, инфектирани с ХИВ възрастни и юноши, и особено хора с нисък брой CD4 клетки или СПИН, могат да получат по-тежки усложнения на сезонния грип. Поради това е възможно възрастните и юношите, заразени с ХИВ, да са изложени на по-висок риск от усложнения от инфекция с вируса на грип H1N1.

Като симптом на болестта, възпаленото гърло съперничи на умората, защото е едновременно нещо обичайно и е потенциален признак за катастрофа. Обикновено, имайки болки в гърлото не е за какво да се притеснявате – повечето са причинени от студени и грипни микроби. В редки случаи обаче възпалено гърло може да сигнализира за нещо много по-сериозно. Един от първите симптоми на инфекция, причинен от ужасния ебола вирус, например, е възпалено гърло; И стрептококи бактерии, често срещана причина за възпалено гърло, особено при деца, могат да се разпространят като горски пожар, ако …

ХИВ-инфектираните пациенти трябва да вземат предпазни мерки, за да се предпазят от нов грип H1N1.

Заразените с ХИВ лица трябва да поддържат здравословен начин на живот; Да ядете правилно, да имате достатъчно сън и да намалите стреса колкото е възможно повече. Поддържането на здравословно състояние намалява риска от заразяване с грип и други инфекции. Поддържането на здравето също помага на имунната ви система да се бори с грипна инфекция, ако се появи.

Ако понастоящем приемате антиретровирусни средства или антимикробна профилактика срещу опортюнистични инфекции, трябва да се придържате към предписаното Ви лечение и да следвате съветите на Вашия лекар, за да увеличите максимално здравето на имунната система.

Признаците и симптомите на инфекция с новия грипен вирус H1N1 обикновено са същите като при сезонния грип: треска, кашлица, възпалено гърло, хрема или запушен нос, главоболие, болки в тялото (болки в мускулите или ставите), студени тръпки и умора. Някои хора съобщават за диария и повръщане, свързани с нов грип H1N1.