Суроватъчен протеин фон

Патологична монография “Natural Standard®”, Copyright © 2016 (). Всички права запазени. Забранено е търговското разпространение Тази монография е предназначена само за информационни цели и не трябва да се тълкува като конкретен медицински съвет. Трябва да се консултирате с квалифициран доставчик на здравни грижи, преди да вземете решения относно терапиите и / или здравните условия.

Млякото се състои от два основни типа протеини, клас казеин и клас суроватка.

Суроватъчните протеини съдържат по-високи нива на незаменими аминокиселини Те се използват в сладолед, хляб, супа, бебешка формула и други хранителни продукти.

Ключ към оценките

Алергии (превенция)

Продуктите от суроватъчен протеин могат да бъдат обработени по много начини. Крайните продукти често имат различни нива на белтъчини, захари, минерали и мазнини.

Суроватъчният протеин е лесно смилаем източник на протеини. Той също така е популярна протеинова добавка за подобряване на имунната функция и мускулната сила. Той се използва и за предотвратяване на сърдечни заболявания, диабет и костна загуба.

Има добри доказателства в подкрепа на използването на суроватъчен протеин за облекчаване на алергичните симптоми, намаляване на апетита и осигуряване на протеини. Съществуват доста добри доказателства в подкрепа на употребата му за подобряване на нивата на кръвната захар, повишаване на мускулната маса и сила и насърчаване на загуба на тегло. Необходими са повече проучвания, за да се потвърдят тези констатации.

Долните дози се основават на научни изследвания, публикации, традиционно използване или експертни мнения. Много билки и добавки не са били напълно тествани и безопасността и ефективността не могат да бъдат доказани. Марките могат да бъдат направени по различен начин, с променливи съставки, дори в една и съща марка. Долните дози може да не се прилагат за всички продукти. Трябва да прочетете етикетите на продуктите и да обсъдите дозите с квалифициран доставчик на здравни грижи преди да започнете лечението.

Използвани са дневни дози от 20-30 грама суроватъчен протеин, без да надвишава 1,2 грама на килограм телесно тегло. Протеини, съдържащи суроватка, съдържащи суроватка, са използвани след тренировки.

За намаляване на апетита, суроватъчният протеин се приема през устата в единични дози, дози до 60 грама или 0,5 грама на килограм телесно тегло под формата на Fonterra WPI 894 или BiPRO®. Суроватъчен протеин е добавен към киселото мляко като единична доза. Суроватъчният протеин се приема през устата под формата на Lacprodan® DI-9213, съдържащ 1000 милиедула енергия.

Хранене (източник на протеин)

За костната плътност млякото, съдържащо 30-40 милиграма млечен основен протеин, се приема през устата в продължение на 6-8 месеца. Дози от 30-60 милиграма базов протеин от суроватка се приемат през устата ежедневно в продължение на 24 седмици. Доза от 250 милилитра на напитка на базата на обезмаслено мляко, съдържаща 30 грама суроватъчен протеин, е била приемана през устата ежедневно в продължение на две години.

Потискащо апетита

За бронхоспазъм (абнормно свиване на белодробните мускули), 30 грама денатуриран суроватъчен протеин се приема през устата ежедневно в продължение на осем седмици.

Диабет

За рак 30 грама суроватъчен протеин се приема през устата ежедневно в продължение на шест месеца.

За риск от сърдечни заболявания до 60 грама суроватъчен протеин е приеман през устата 1-2 пъти дневно в продължение на 4-36 седмици. Доза от 45 грама суроватъчен протеин изолат се приема през устата като единична доза при закуска. Млечни шейкове, съдържащи 45 грама суроватъчен изолат (Lacprodan®-DI-9224) или суроватъчен хидролизат (Lacprodan®-DI-3065), са приемани през устата като единични дози. Една доза от 5 грама пептид, получен от суроватка (NOP-47), се приема през деня. До 15 грама ковшев протеинов матрикс (Wheygurte ™) е приеман през устата два пъти дневно в продължение на три месеца.

Мускулна сила

Отслабване

Акне

При хронични белодробни състояния 12 грама суроватъчен протеин се приемат през устата два пъти дневно в продължение на шест седмици. Доза от 20 грама суроватка в 120 милилитра ябълка се приема през устата в продължение на 16 седмици.

За кистозна фиброза (натрупване на мукус в белите дробове), суроватката в ябълката е била приемана през устата в доза от 40 грама дневно в продължение на 28 дни. Доза от 10 грама изолат на суроватъчен протеин (Immunocal ™) се приема през устата два пъти дневно в продължение на три месеца.

Алергии (лечение)

За обезводняване напитка, съдържаща 15 грама на литър суроватъчен протеин Impact, се приема през устата в продължение на един час като единична доза.

Амиотрофична латерална склероза (ALS)

За диабет суроватъчният протеин е приеман през устата като единична доза в следните форми и дози: 45-55 грама, взети самостоятелно или добавени към супа или картоф, и единични дози добавени към храната или напитките. Дози от 5-10 грама пептидна фракция, понижаваща гликемичния индекс (GILP), от суроватка като единична доза, са взети през устата. Суроватъчният протеин се приема през устата под формата на Peptamen®.

Плътност на костите

За подобряване на нивата на фосфатите при хора, подложени на диализа, 30 грама ниско-фосфатен и нискокалиев суроватъчен протеинов концентрат се приемат през устата ежедневно в продължение на три месеца.

За подобряване на мускулната сила, суроватъчният протеин се приема през устата в следните дози и / или форми: до 45 грама, смесени с Gatorade®, три пъти седмично до 14 седмици, 1,2 грама на килограм самостоятелно или смесени със захароза на прах, Дневно в продължение на шест седмици, 30 грама в сашета, смесени с храна или напитки, два пъти дневно в продължение на 36 седмици, 1,5 грама на килограм хидролизиран суроватъчен изолат дневно в продължение на 10 седмици, 33 грама като протеин бар дневно в продължение на 9 седмици, 1,5 грама На килограм веднага след тренировка и четири пъти дневно в продължение на 14 дни, 15 грама преди и след тренировка за 21 седмици, 1,0 грама на килограм прах от суроватъчен протеин дневно в продължение на 14 седмици и млечна добавка, съдържаща суроватъчен протеин два пъти дневно в продължение на осем седмици.

За постигане на физическа активност и възстановяване, суроватъчният протеин се приема през устата в следните дози и / или форми: единична доза от 2% суроватъчен хидролизат в тестова напитка или 25 грама в ароматизирана вода, 0,4 грама на килограм на час със захароза, 44 грама От оранжевия аромат Maximuscle Promax ™ в разделени дози преди и след тренировка, след това два пъти дневно в продължение на три дни, 42 грама преди и след тренировка, 1,2-1,5 грама на килограм дневно със силови тренировки.

За загуба на слуха, неденатурирана суроватъчна протеинова добавка, богата на глутатион, се приема през устата.

За инфекция с H. pylori 2,5 g от протеинов концентрат на имунната суроватка (WPC-80) се приема през устата три пъти дневно в продължение на 28 дни.

За възпаление на черен дроб, 20 грама неденатуриран богат на цистеин суроватъчен протеин изолат се приемат през устата на две разделени дози, смесени с вода, дневно в продължение на 12 седмици. Доза от 12 грама суроватъчен протеин, добавена към мускула, е приемана през устата два пъти дневно в продължение на 12 седмици.

За ХИВ се приемат следните дози и / или форми на суроватъчен протеин: 40-45 грама 1-2 пъти дневно в продължение на 2-12 седмици, 8,4 грама Immunocal ™ дневно в продължение на 4 седмици, след това 19,6 грама дневно за четири Седмици, след това 28 грама дневно в продължение на една седмица и накрая 39,2 грама дневно в продължение на три седмици, 8,4-84 грама суроватъчен протеин дневно, 2,4 грама на килограм дневно във висококалорична формула и 42-84 грама дневно в глутамин- Обогатена формула.

За високо кръвно налягане 125-250 милилитра напитки, допълнени със суроватъчни пептиди или суроватъчен протеин (Alacen®), се приемат през устата ежедневно в продължение на 12 седмици до две години. Доза от 20 грама хидролизиран суроватъчен протеин или немодифициран суроватъчен протеин се приема през устата ежедневно в продължение на шест седмици.

За имунната функция 5 грама суроватъчен протеин се приемат през устата три пъти дневно в продължение на осем седмици.

За храненето (източник на протеин) 0,8 грама на килограм протеин (с 50 процента суроватъчен протеин) се приема през устата ежедневно в продължение на 15 дни. До 15 грама суроватъчен протеин се приемат през устата като единична доза. Дози от 0,3 грама на килограм суроватъчен протеин до 0,48 грама казеин са взети през устата като единична доза.

За псориазис, 5 г екстракт от суроватъчен протеин XP-828L се приемат през устата ежедневно в продължение на 56 дни.

За загуба на тегло са взети следните форми и / или дози суроватъчен протеин: Prolibra ™ за 12 седмици, 240 килокалории дневно за два месеца, 25 грама два пъти дневно в продължение на 12 седмици, 1 литър млечна напитка от суроватка , Дневно в продължение на 12 седмици, 51-52 грама пакети, съдържащи 27,5 грама добавка от суроватъчен протеин, получена от сирене (концентрат на суроватъчен протеин-80), два пъти дневно в продължение на 23 седмици и Designer Whey® в продължение на осем седмици.

За зъбната плака, паста за зъби и зъб на прах (0-20%) са използвани в продължение на осем седмици.

За алергии 10 грама суроватъчен протеин (HMS90 ™) са приемани през устата два пъти дневно в продължение на един месец. Формули, съдържащи хидролизирани суроватъчни протеини, са приемани през устата през първите четири месеца при кърмачета.

Бронхоспазъм (ненормално свиване на белодробните мускули)

За намаляване на апетита 1 g / kg или до 50 g суроватъчен протеин се приемат през устата като единична доза.

Бърнс

За изгаряния диети, допълнени с ултрафилтриран суроватъчен протеин, са били взети през устата.

За церебрална парализа 2,8 грама на 100 милилитра хидролизиран суроватъчен протеин се приема през устата като еднократно хранене чрез подаваща помпа.

За кистозна фиброза, 20 грама суроватка под формата на ябълка в ябълково дърво са взети през устата в продължение на 28 дни. Доза от 10 грама суроватъчен протеин се приема през устата два пъти дневно в продължение на три месеца.

За екзема, частично или екстензивно хидролизирани формули за кърмачета за кърмачета са били взети през устата.

За ХИВ, суроватъчният протеин е приеман през устата веднъж или два пъти дневно в продължение на четири месеца, като първата доза представлява 20% от общото дневно количество белтъчини, увеличавайки се с 10% всеки месец в продължение на три месеца до формирането на 50% Протеин.

За митохондриални заболявания 10 g ProtherSOD® се приемат през устата ежедневно в продължение на 60 дни.

За инфекция всяка сутрин се инжектират 0,3 грама на килограм Beneprotein® във вената за период до 28 дни.

Рак

Тези употреби са били тествани при хора или животни. Безопасността и ефективността не винаги са били доказани. Някои от тези състояния са потенциално сериозни и трябва да бъдат оценени от квалифициран доставчик на здравни услуги.

Церебрална парализа

Обосновка на класификацията

Хронични белодробни заболявания

По-долу употребите се основават на традиции или научни теории. Те често не са били напълно тествани при хора, а безопасността и ефективността не винаги са били доказани. Някои от тези състояния са потенциално сериозни и трябва да бъдат оценени от квалифициран доставчик на здравни услуги.

запек

Кистозна фиброза (натрупване на мукус в белите дробове)

Суроватъчният протеин може да намали нивата на кръвната захар Препоръчва се повишено внимание при използване на лекарства, които също могат да понижат кръвната захар. Хората, приемащи лекарства за диабет чрез устата или инсулина, трябва да бъдат наблюдавани внимателно от квалифициран медицински специалист, включително фармацевт. Може да са необходими корекции на лекарството.

Суроватъчният протеин може да предизвика ниско кръвно налягане. Препоръчва се повишено внимание при хора, приемащи лекарства, които понижават кръвното налягане.

Суроватъчният протеин може да увеличи риска от кървене, когато се приема с лекарства, които повишават риска от кървене. Някои примери включват аспирин, антикоагуланти (“разредители на кръвта”) като варфарин (Coumadin®) или хепарин, лекарства срещу тромбоцити като клопидогрел (Plavix®) и нестероидни противовъзпалителни средства като ибупрофен (Motrin®, Advil ®) или напроксен (Naprosyn®, Aleve®).

Суроватъчният протеин може да повлияе на начина, по който тялото обработва определени лекарства, използвайки ензимната система “cytochrome P450” на черния дроб. В резултат на това нивата на тези лекарства могат да се променят в кръвта и могат да причинят променени ефекти или потенциално сериозни нежелани реакции. Хората, които използват някакви лекарства, трябва да проверят листовката и да говорят с квалифициран медицински специалист, включително фармацевт, за възможни взаимодействия.

Суроватъчният протеин може също така да взаимодейства с агенти, които повлияват апетита, агенти, които влияят върху ширината на кръвоносните съдове, средства, които влияят върху имунната система, средства, които подпомагат кърмата, средства, които третират ненормални сърдечни ритми, средства, които третират паразити или червеи, албендазол, алкохол, алендронат , Анти-алергични средства, анти-възпалителни агенти, противогъбични агенти, антивирусни агенти, костни средства, средства за понижаване на холестерола, зъбни агенти, средства за плодовитост, сърдечни агенти, хормонални средства, индометацин, Леводопа, чернодробни агенти, белодробни агенти, агенти на настроението, мускулно-скелетни средства, агенти на нервната система, средства за облекчаване на болката, средства за повишаване на производителността, кожни агенти, стомашни и чревни агенти, агенти за отслабване и средства за излекуване на рани.

Суроватъчният протеин може да намали нивата на кръвната захар Препоръчва се повишено внимание при използване на билки или добавки, които също могат да понижат кръвната захар. Нивата на кръвната захар може да изискват мониториране и може да се наложи адаптиране на дозите.

Суроватъчният протеин може да предизвика ниско кръвно налягане. Препоръчва се повишено внимание при хора, приемащи билки или добавки, които понижават кръвното налягане.

Суроватъчният протеин може да увеличи риска от кървене, когато се приема с билки и добавки, за които се смята, че повишават риска от кървене. Много случаи на кървене са съобщени при употребата на Ginkgo biloba и по-малко случаи с чесън и палмето. Многобройни други агенти може теоретично да увеличат риска от кървене, въпреки че в повечето случаи това не е доказано.

Суроватъчният протеин може да пречи на начина, по който тялото обработва определени билки или добавки, като използва ензимната система “cytochrome P450” на черния дроб. В резултат на това нивата на други билки или добавки могат да се променят в кръвта. Това може да промени и ефекта, който другите билки или добавки вероятно имат върху системата P450.

Суроватъчният протеин може да взаимодейства и с аминокиселини, антиалергични билки и добавки, антибактериални средства, противоракови билки и добавки, противовъзпалителни билки и добавки, антиоксиданти, противогъбични билки и добавки, антивирусни билки и добавки, костилкови билки и добавки, калций, холестерол – лечебни билки и добавки, коластра, мед, креатин, билки и добавки, плодови билки и добавки, фолиева киселина, фруктоолигозахариди, билки и добавки, използвани за сърцето, билки и добавки, които засягат апетита, , Билки и добавки, които влияят на имунната система, билки и добавки, които подпомагат майчиното мляко, билките и добавките, които третират необичайни сърдечни ритми, билки и добавки, които третират паразити или червеи, хормонални билки и добавки, желязо, бъбречни билки и добавки, левцин, Лимонен, черни билки и добавки, белодробни билки и добавки, малтодекстрин, настроение, променящи билки и су Омега-3 мастни киселини, болкоуспокояващи средства, билки и добавки за подобряване на производителността, пробиотици, селен, кожни билки и добавки, соя, спирулина, стомаси и чревни билки и добавки, витамини, Билки и добавки за отслабване, растителни билки и добавки и цинк.

Тази информация се основава на систематичен преглед на научната литература и бе прегледана и обработена от сътрудници в “Естественото стандартно научно сътрудничество” ().

Методология на монографията

2-метилбутанал, 3-метилбутанал, 39kDa протеин, кисела суроватъчна протеина, Alacen®, алфа-лакталбумин, алфа-лактофин, аминокиселини, антиоксидант, аполипопротеин Н- суроватъчен протеин, Beneprotein®, бета-лактоглобулин А, Лактоглобулин В, бета-лактоглобулинова изоформа А, бета-лактоглобулинова изоформа В, BiPRO®, суроватка на едър рогат добитък, говежди серумен албумин (BSA), волски трансферин, концентрат на суроватъчен протеин от рода на едрия рогат добитък, аминокиселини с разклонена верига, калций, калмодулин, казеин, катепсин D, CD14, сирене, сирена суроватка, мед, суроватка от суроватка, цистеин, денатурирана лактопероксидаза, протеинов прах Designer Whey®, диметил сулфид, ранен лактационен протеин, протеин Enhanced Life Extension, EquiPro ™, FIL Свързващ протеин (FBP), Fonterra ™, Fonterra WPI 894, фурозин, глобуларен протеин, глутамин, глутатион, гликемичен индекс на понижаване на пептидната фракция (GILP), гликолактин, гликомакропептид (GMP), гликопротеин РРЗ, гликозилирана жлъчна сол -с (BSSL), суроватка от козе мляко, кози суроватка, Gut Balance ™, HMS90 ™, хормони, IgG1, IgG2, IgG фракции, Immune WPC-40 ™, Immunocal ™, Immnunofortis®, имуноглобулини, Impact суроватъчен протеин, Lacprodan® DI-3065, Lacprodan® DI-9213, Lacprodan® DI-9224, лактарбумин, Lactermin ™, лактоферин, лактопероксидаза, лактофорин, лактационен протеин, левцин, лизиноланин, лизозим, магнезий, , Млечно мляко, млечен протеин, млечен протеин изолат, млечна протеоза пептон-3, концентрат от минерална суроватка, MUC15, NAN-HA®, N-гликани, NOP-47, NOP47, NZMP суроватъчен протеин концентрат 392, Optimune ™, Peptamen®, фосфат, фосфорилиран бета-лактоглобулин, фосфорилирана суроватка, Prolibra ™, пропапозин, протеин N-свързан хомоцистеин, протеин су суро де ла лече (испански), PROther®, ProtherSOD®, солена суроватка, селен, серумен албумин , Сиалинова киселина, сладка суроватка, трансформиращ фактор на растежа β, фактор на трансформиращ растеж (WGP-88), суроватка, суроватъчен протеин, суроватъчна фракция, екстракт от суроватъчен фактор на растежа, Wheygurte ™, суспензия на суроватъчен протеин, суроватъчен протеин, Суроватъчни пептиди, суроватъчен пермеат, суроватъчен протеинов концентрат, суроватъчен протеинов хидролизат, суроватъчен протеинов изолат, суроватъчен протеин, WPC-80, цинк.

Американската администрация по храните и лекарствата не регулира стриктно билките и добавките. Няма гаранция за здравина, чистота или безопасност на продуктите, а ефектите могат да варират. Винаги трябва да четете етикетите на продуктите. Ако имате медицинско състояние или приемате други лекарства, билки или добавки, трябва да говорите с квалифициран медицински специалист, преди да започнете нова терапия. Незабавно се консултирайте с лекар, ако получите нежелани реакции.

Да се ​​избягва при хора с известна алергия или чувствителност към мляко или млечни продукти, включително кравето мляко, овче мляко, козе мляко и кобидово мляко.

При експозиция на суроватка са докладвани алергични реакции (включително диария, провал, детски колики, обрив и повръщане).

Суроватъчният протеин е вероятно безопасен за повечето възрастни, когато се използва в количества, препоръчани от производителя.

дехидрация

Зъбна плака

Суроватъчният протеин е евентуално безопасен, когато се приема през устата като единична доза до 50 грама, или когато се приемат 30 грама на ден през устата в продължение на шест месеца.

Суроватъчният протеин може да причини анормални сърдечни ритми, промени в нивата на холестерола, главоболие, повишен риск за диабет, повишен риск от фрактури или остеопороза, бъбречна дисфункция, чернодробно увреждане, стомашни или чревни симптоми (киселинен рефлукс, подуване на корема, запек, , Проблеми с движението, гадене, понижен апетит, подуване на крайниците и разстроен стомах) и жажда.

Суроватъчният протеин може да намали нивата на кръвната захар Препоръчва се повишено внимание при хора с диабет или ниска кръвна захар, както и при хора, приемащи наркотици, билки или добавки, които повлияват кръвната захар. Нивата на кръвната захар може да се налага да бъдат наблюдавани от квалифициран медицински специалист, включително фармацевт, и може да са необходими корекции на лекарството.

Суроватъчният протеин може да увеличи риска от кървене. Препоръчва се повишено внимание при хора с нарушения на кръвосъсирването или при хора, приемащи лекарства, които могат да повишат риска от кървене. Може да са необходими корекции на дозата.

Суроватъчният протеин може да повлияе на начина, по който тялото обработва определени лекарства, използвайки ензимната система “cytochrome P450” на черния дроб.

Суроватъчният протеин може да предизвика ниско кръвно налягане. Препоръчва се повишено внимание при хора с ниско кръвно налягане или при хора, приемащи наркотици или билки, и добавки, които понижават кръвното налягане.

Може да се появи сънливост или седиране. Внимавайте, ако шофирате или работите с тежки машини.

Пазете внимателно при хора, които приемат лекарства, включително агенти, които засягат имунната система и средства, които понижават холестерола.

Диализа (лечение за бъбречна дисфункция)

диария

Екзема (възпаление на кожата и оток)

Упражнение (и възстановяване)

Умора (при увреждане на гръбначния стълб)

Стомашно-чревен рефлукс (киселинен рефлукс)

Растеж

Загуба на слуха

Предотвратяване на сърдечни заболявания

Имунна функция

Инфекция

Възпаление на черния дроб

Психическо представяне

Митохондриални заболявания

Миоклонични нарушения (внезапни, неконтролирани мускулни смущения)

Псориазис (хронично зачервяване и дразнене на кожата)

Стомашно-чревни нарушения (синдром на късото черво)

стрес

Инфекция с H. pylori

Уведомете внимателно при хора със стомашни или чревни нарушения.

Да се ​​избягва при хора с известна алергия или чувствителност към мляко или млечни продукти, включително краве мляко, овче мляко, козе мляко и кобидово мляко.

Избягвайте хора, които избягват употребата на млечни продукти.

Избягвайте използването на суроватъчен протеин в дългосрочен план и в прекомерни количества.

В храните за кърмачета трябва да се използват само одобрени източници на суроватъчен протеин.

Липсват научни доказателства за употребата на суроватъчен протеин по време на бременност или кърмене. В храните за кърмачета трябва да се използват само одобрени източници на суроватъчен протеин. Съобщавани са алергични реакции при експозиция на суроватъчен протеин, включително диария, провал да процъфтява, колики за кърмачета и обрив.

Абрахао В. Подхранване на дисфункционалния червата и суроватъчния протеин. Curr.Opin.Clin.Nutr Metab Care 2012, 15 (5): 480-484., Brewer MS. Намаляване на съдържанието на мазнини в земята говеждо месо, без да се жертва качеството: преглед. Meat.Sci 2012,91 (4): 385-395., Burd NA, Andrews RJ, West DW, et al. Времето на мускулите под напрежение по време на съпротивлението стимулира диференцирания мускулен протеин под-частични синтетични отговори при мъжете. J Physiol 1-15-2012, 590 (Pt 2): 351-362., Gouni-Berthold I, Schulte DM, Krone W, et al. Продуктът от колагенна ферментационна ковано мастна тъкан намалява концентрациите на TAG при пациенти с метаболитен синдром: рандомизирано, плацебо-контролирано проучване. Br.J Nutr 2012, 107 (11): 1694-1706., Gunnerud UJ, Heinzle C, Holst JJ, et al. Ефекти на напитките преди хранене с протеини и аминокиселини върху гликемичните и метаболитни отговори при последващо комбинирано хранене. PLoS.One. 2012,7 (9): e44731., Gunnerud U, Holst JJ, Ostman Е, et al. Гликемичните, инсулинемичните и плазмените аминокиселини отговарят на екви-въглехидратната млечна храна, пилотно проучване на говеждото и човешкото мляко. Nutr J 2012,11: 83; Jain SK. L-цистеинова добавка като адювантна терапия за диабет тип 2. Can.J Physiol Pharmacol 2012, 90 (8): 1061-1064., Kerasioti E, Kiskini A, Veskoukis A, et al. Ефект на специална въглехидратна протеинова кейка върху маркерите на оксидативния стрес след изчерпателно циклизиране при хора. Хед Хемикс Токсикол. 2012, 50 (8): 2805-2810., Kreger JW, Lee Y и Lee SY. Проницателни промени и шофьори на харесването при силно протеинови екструдирани закуски. J Food Science 2012,77 (4): S161-S169., Mortensen LS, Holmer-Jensen J, Hartvigsen ML, et al. Ефекти на различни фракции на суроватъчен протеин върху постпрандиалните липидни и хормонални отговори при диабет тип 2. Eur.J Clin.Nutr 2012, 66 (7): 799-805., Oftedal OT. Еволюцията на млечната секреция и нейния древен произход. На животните. 2012,6 (3): 355-368, Ramos OL, Fernandes JC, Silva SI, et al. Годни за консумация филми и покрития от суроватъчни протеини: преглед на формулировката и механични и биоактивни свойства. Crit Rev.Food Sci Nutr 2012,52 (6): 533-552., Ross EK, Gray JJ, Winter AN, et al. Immunocal® и запазването на глутатиона като нова невропротективна стратегия за дегенеративни разстройства на нервната система. Последни пат CNS.Drug Discov. Шейхолеслими Ватани Д и Ахмади Кани Голзар F. Промени в антиоксидантното състояние и сърдечно-съдовите рискови фактори при млади мъже с наднормено тегло след шестседмично допълване на изолат на суроватъчен протеин и обучение за резистентност. Апетит 2012,59 (3): 673-678; Van Calcar SC и Ney DM. Хранителните продукти, произведени с гликомакропептид, ниско-фенилаланинов суроватъчен протеин, осигуряват нова алтернатива на медицинските храни на основата на аминокиселини за управление на храненето на фенилкетонурия. J Acad.Nutr Диета. 2012,112 (8): 1201-1210.

Тази монография, основаваща се на доказателства, е подготвена от The Natural Standard Research Research Collaboration

Високо кръвно налягане

Употреби въз основа на традиция или теория