Предписания за винорелбин (интравенозен път)

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Докато сте лекувани с винорелбин и след като спрете лечението с него, нямайте никакви имунизации (ваксинации) без одобрението на Вашия лекар. Винорелбин може да понижи резистентността на тялото ви и има вероятност да получите инфекцията, която имунизацията има за цел да предотврати. Освен това, други хора, живеещи във вашето домакинство, не трябва да приемат перорална ваксина срещу полиовирус, тъй като има шанс те да предадат полиовируса на вас. Също така избягвайте лицата, които са приемали перорална ваксина срещу полиовирус през последните няколко месеца. Не се приближавайте до тях и не оставайте в една стая с тях за много дълго време. Ако не можете да вземете тези предпазни мерки, трябва да обмислите носенето на защитна маска за лице, която покрива носа и устата.

Винорелбин може временно да намали броя на белите кръвни клетки в кръвта Ви, което увеличава шанса за получаване на инфекция. Той може също така да намали броя на тромбоцитите, които са необходими за правилното кръвосъсирване. Ако това се случи, има някои предпазни мерки, които можете да предприемете, особено когато кръвната Ви стойност е ниска, за да намалите риска от инфекция или кървене

Ако винорелбин случайно изскочи от вената, в която се инжектира, може да повреди тъканта и да предизвика белези. Кажете на лекаря или медицинската сестра незабавно, ако забележите зачервяване, болка или подуване на мястото на инжектиране.

Бъдете внимателни, когато използвате обикновена четка за зъби, зъбен конец или клечка за зъби. Вашият лекар, зъболекар или медицинска сестра може да препоръча други начини за почистване на зъбите и венците. Консултирайте се с Вашия лекар преди да извършите някаква стоматологична работа.