Отдръпнете паунда, без да разбиете пот

Знаем, че трябва да се движим.

В крайна сметка около 61% от възрастните в тази страна са с наднормено тегло, според генералния хирург и около 300 000 смъртни случая годишно са свързани със затлъстяването. Националната академия на науките препоръча да получаваме един час физическа активност всеки ден, за да отслабнем (30 минути за поддръжка). Центровете за контрол на заболяванията и други организации твърдят, че трябва да се упражняваме поне 30 минути, няколко дни в седмицата.

Но ние просто не можем да се сдобием с екипировка.

“Където ние сме като Америка точно сега е на дивана”, каза Шели Пфол, изпълнителен директор на Be Active North Carolina, програма, която насърчава упражненията в тази държава.

Нещо трябва да се промени, казват здравните служители и преподавателите. Някои смятат, че ключът е да се направи упражнението толкова лесно, че почти не забелязваме, че го правим – толкова лесно, колкото добавянето на допълнителни стъпки към ежедневните ни съчетания.

“Средният човек печели един до два килограма годишно”, казва д-р Джеймс О. Хил, директор на Центъра за хранене на човека в Центъра за здравни науки в университета в Колорадо в Денвър. Хил вярва, че причината, поради която повечето хора по света не получават по-здравословен начин, е, че се опитват да променят навиците си толкова драматично, че ги подготвят за провал.

Ние искаме хората да направят големи промени, като например да почистят шкафовете и да ги заменят със здравословни храни или да се присъединят към здравен клуб, казва той. “Хората не могат да направят това. Големите промени не отговарят на техния начин на живот.

Под ръководството на здравни преподаватели като Hill и Pfohl, програмите за преброяване на степените се развиват в цялата страна. Начинът, по който тези програми работят, е прост: Купете крачкомер (на разположение от $ 25 до $ 35), за да проследите броя на стъпките, които правите в да. Носете устройството с размер на пейджъра от сутрин до лягане за три дни, като влезете в стъпките в края на всеки да; След това разберете колко стъпки сте средно на ден и работете, за да увеличите тази сума.

Педометърът кара хората да знаят точно колко активност получават, казва Пфол. Нейната агенция има онлайн програма за ходене наречена Active Steps, в която участниците могат да записват ежедневните си стъпки, да получават седмични съвети и да получават обратна информация от други членове.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …