Описанието на валсартан (орален път) и търговските наименования

Валсартан се използва самостоятелно или заедно с други лекарства за лечение на високо кръвно налягане (хипертония). Високото кръвно налягане добавя към натоварването на сърцето и артериите. Ако продължи продължително, сърцето и артериите може да не функционират правилно. Това може да увреди кръвоносните съдове на мозъка, сърцето и бъбреците, което води до удар, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност. Намаляването на кръвното налягане може да намали риска от инсулти и инфаркти.

Валсартан се използва също за лечение на сърдечна недостатъчност и левокамерна недостатъчност след инфаркт. Левокамерната недостатъчност възниква, когато лявата страна на сърцето (основната помпена камера) стане твърда и увеличена или подута. Това води до обединяване на кръв в белите дробове, тъй като сърцето не се изпомпва правилно.

Валсартан е ангиотензин II рецепторен блокер (ARB). Тя действа чрез блокиране на вещество в тялото, което причинява затягане на кръвоносните съдове. Валсартан релаксира кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане. По-ниското кръвно налягане ще увеличи подаването на кръв и кислород към сърцето.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

Tablet; Capsule