Лигиране и отстраняване на вените

Лигирането и премахването на вените е малка операция. Използва се за отстраняване на увредена вена и за предотвратяване на усложнения от увреждане на вените. Ако няколко клапана във вената и самата вена са тежко повредени, вената (или болната част на вената) се отстранява (премахва). Разрязва се под вената, гъвкав инструмент се завива до вената до първия разрез и вената се хваща и отстранява.

Лигирането и отстраняването на вените обикновено не изискват престой в болница и се извършват на извънболнична основа с регионална или обща анестезия. Повечето хора се прибират вкъщи в деня на операцията си.

Най-вероятно ще можете да се върнете на работа в рамките на няколко дни. След няколко седмици можете да възобновите нормалните развлекателни и развлекателни дейности.

Лъвът и освобождаването на вените обикновено се извършват върху големи варикозни вени. Също така може да се направи, за да се предотврати връщането на венозни кожни язви след лечение. Тази операция може да се използва, когато

Ако имате малки и големи варикозни вени, може да имате повече от един вид лечение. След лечението и отстраняването на вените за лечение на големи разширени вени, може да имате склеротерапия за лечение на по-малки варикозни вени.

Не трябва да се извършва лигиране и премахване на вените

Лигирането и премахването на вените премахва разширените вени и ги предпазва от връщане в 90 от 100 души. Тя не работи за 10 от 100 души. 1

Лигавицата на лигавицата и операцията по отстраняване на бръчки имат някои рискове, като например белези и варикозни вени, които се повтарят. Също така, ако системата на дълбоките вени е повредена, хирургичната операция може да доведе до проблеми с кръвния поток във вените. Хроничната операция на венозните вени има същите рискове, свързани с общата хирургия, включително инфекции, кървене и анестезия.

Ако най-голямата вена в крака (голяма сафенозна вена или GSV) се отдели под коляното, може да се получи скованост поради нервно увреждане.

Ако мислите за лигиране и премахване, обмислете някои въпроси, за да попитате за лечението на разширени вени. Тези въпроси включват: Колко опит има лекарят с конкретно лечение? Колко струва изпита и лечението?

В миналото имаше загриженост за отстраняването на великата сафенозна вена, тъй като тази вена често се използва като заместител или присадка за артерия в сърцето, когато човек има байпас. Лекарите вярват, че няма причина да не свалят GSV в крака, ако е необходимо. Ако вената е силно повредена, така или иначе няма да работи като венозно присадка. В повечето случаи кръвоносен съд от гръдния кош (млечна артерия) може да се използва по време на сърдечен байпас вместо GSV. При необходимост могат да се използват и вени от ръка.

Хирургията за отстраняване на вени се извършва рядко за хора, които имат хронична венозна недостатъчност (CVI), дължаща се на проблеми с дълбоките вени и които също имат разширени вени. Премахването на разширените вени близо до повърхността на кожата (повърхностни разширени вени) може да доведе до проблеми, ако венците на дълбоките крака също са повредени. Ако обмисляте тази операция, получете мнение от съдов специалист.

Попълнете формуляра за информация за операцията (PDF) (Какво представлява PDF документ?), За да ви помогне да се подготвите за тази операция.

Wakefield TW, et al. (2010 г.). Разделяне на вените на вените и лимфната система. В GM Doherty, ed., Current Churgical Diagnosis and Treatment, 13th ed., Pp. 790-792. Ню Йорк: Макграу-Хил Медикъл.

Д-р Грегъри Томпсън – Вътрешен лекар; Д-р Дейвид А. Салай – Съдова хирургия

9 септември 2014 г.

Увеличете максимално вашата рутинна грижа за кожата, за да изглеждате по-млади сега.

Искате да се отървете от разширени вени по козметични причини и нямате други здравословни проблеми, които биха направили операцията по-рискована; Краката ви болят, набъбват или се чувстват тежки, особено след продължително престояване; Възпалено венозно кръвотечение; Откритите рани (язви) се развиват поради варикозни вени или лошо кръвообращение във вената; Вената е повредена в участъка, където се свързва с повърхностните и дълбоките вени в коляното или слабините.

По-възрастни възрастни, за които операцията представлява висок риск поради други медицински състояния; Хората, които имат слабо разпространение в артериите на краката; Хората, които имат подуване и натрупване на течности поради запушване на лимфните съдове (лимфедем), кожни инфекции или дефекти в кръвосъсирването; Жени, които са бременни; Хората, които имат необичаен проход между артерия и вена (артериовенозна фистула) в крака.

Изглеждайте добре във всеки фотограф; Как да се грижим за сухи, червени ски; Изненадващи начини за намаляване на бръчките; Забравете чантите под очите си