Къде да намерим алкохолна поддръжка

Осъзнаването, че имате проблем с алкохола, е първата стъпка към подобряване, но често е най-трудната.

Може да имате нужда от помощ, ако

Доброто място, което трябва да започнете, е с Вашия лекар. Бъдете честни с тях за това колко пиете.

Ако тялото ви е зависимо от алкохола, спирането на употребата на алкохол през нощта може да бъде животозастрашаващо, така че да получите съвети за постепенното намаляване.

Да остане трезвен

Вашият лекар може да ви насочи към местна общност за алкохол. Попитайте за безплатни местни групи за подкрепа, консултиране по ден-центрове и консултиране едно към едно.

Може да ви се предписват лекарства като хлордиазепоксид, успокоително, за да помогнете за симптомите на отнемане на алкохол. Симптомите на отнемане на алкохола могат да варират от неспазване, възбуда, тревожност, изпотяване и треперене, до промиване, диария, халюцинации и гърчове.

Намаляването и спирането на употребата на алкохол често е само началото и повечето хора ще се нуждаят от известна помощ, за да останат без алкохол в дългосрочен план.

Получаването на подкрепа – извън семейството, приятелите или полагащите грижи – е от решаващо значение за разбирането и преодоляването на проблемите, които ви карат да пиете.

Посъветвайте се с Вашия лекар или група за подпомагане на алкохола за консултиране по един или за група от вашия регион.

Можете да посещавате и центрове за доброволно посредничество за ден до една година, както и групи, където бившите алкохолици си помагат взаимно.

Жилищна рехабилитация

Грижа за алкохолик? Разберете къде можете да получите подкрепа.

Повечето хора получават подкрепата си, за да спрат да пият в обществото. Някои се нуждаят от кратък престой в единица с достъп до 24-часова медицинска помощ, така че да могат да получат адекватна помощ със симптомите на отнемане или други проблеми.

Това може да е болнично отделение или лечебно заведение или жилищна рехабилитация в зависимост от ситуацията.

Най-добрите резултати от рехабилитацията в дома се постигат, когато участниците останат поне 12 седмици. Жилищната рехабилитация обикновено се запазва за хора със средна или висока степен на алкохолна зависимост, особено тези, които са получили други форми на помощ, които не са били успешни.

Винаги чувствате нуждата от напитка, имате проблеми, защото пиете, други хора ви предупреждават за колко пиете.

Дните обикновено са структурирани с комбинация от индивидуално консултиране и групова терапия, както и някои избрани дейности, като арт терапия, спорт, житейски умения, готвене, финансово управление и семейна / двойка терапии за близки.

Може да се обърнете към жилищната рехабилитация чрез този форум. Също така е възможно да платите, за да отидете лично. Медицинските застрахователни компании могат да финансират това за определен период от време.

Има няколко уебсайта, които предоставят информация за жилищни рехабилитационни единици. Не е възможно да се дадат съвети за това кои сайтове са най-полезни или балансирани в техния подход. Използвайте директорията Choices Find Services, за да намерите подкрепа за пристрастяване към алкохола във вашия район за вас или някой, когото познавате.

Получете повече информация за лечението на алкохолна зависимост в Health A-Z.

24/10 /

24/10 /

Услуги в близост до вас

Услуги

местоположение

Практически съвети, които да ви помогнат да намалите нивото, плюс информация за нискорисковата напитка, как алкохолът влияе върху вашето здраве и разбиране на звената

Вземете нашия тест, за да видите как ще спечелите

Пиенето и алкохолът

Искате да разберете колко сте здрави?