Кога трябва да видя лекар за настинка или грип?

Вече знаете, че в играта се крият изкривено гърло, досадна кашлица и много кихане. Можете също така да разчитате на запушен нос и някои болки и болки. Но кога е време да сложите пилешката супа и да получите съвет от професионалист?

От Крис С. Андеро; Слухът: Овлажнителите трябва да се почистват веднъж наведнъж; Ако някога сте живели в сух климат, вероятно сте имали овлажнител в къщата си в някакъв момент. Според легендата те трябва да бъдат почиствани от време на време. Наистина почиствайте, както при правилното почистване на инструкциите. И това има смисъл. Наистина го прави. В края на краищата, овлажнителят е устройство, което държи вода и го изпарява във въздуха и в крайна сметка ще дишате тази пара. Вие не бихте пили …

Вие имате; Безпокойство; о; болка в гърдите.

Вашият студ или грип не трябва да ви задушава или да причинява болка в гърдите. Ако това се случва с вас, това може да е признак за по-сериозен проблем, като сърдечни заболявания, астма или пневмония.

Обадете се на Вашия лекар или отидете в спешното отделение.

Треската ви не се подобрява.

Ако няма да изчезне, това може да означава, че имате още една инфекция в тялото си, която се нуждае от лечение. Обикновено треската за възрастен е температура над 100,5 градуса.

Не можете да спрете нищо.

Вашето тяло се нуждае от течности, за да работи правилно. Ако не можете да пиете нищо без повръщане, може да се наложи да отидете в кабинета на лекаря си или в болницата, за да получите течности през IV.

Боли се да поглъщат.

Това не е нормално. Въпреки че възпалено гърло може да навреди малко да преглътне, силната болка може да бъде признак за инфекция или нараняване, които трябва да бъдат лекувани от лекар.

Не можете да се отървете от вас; кашлица.

Ако не изчезне, това вероятно се дължи на постнална капчица – слуз, който се движи от носа ви в гърлото. Може да се лекува с антихистамини. Но това може да бъде свързано и с астма или ГЕРБ (гастроезофагеална рефлуксна болест). Вашият лекар може да ви каже какво да направите.

Трайната, тежка кашлица е и основният симптом на магарешка кашлица – заболяване, което се среща по-често в много части на САЩ. Ако сте прекарали повече от 2-3 седмици, лекарят може да ви даде тест За да видиш дали го имаш.

Вашата претовареност; headach; Няма да изчезне.

Студената и алергията, която блокира носа ви с слуз, може да доведе до инфекция на синусите. Ако вашето студено лекарство не ви облекчи, обърнете се към Вашия лекар за повече лечение.

ИЗТОЧНИЦИ

CDC. – “Коклюш (уморяема кашлица)”.

Национален институт по алергии и инфекциозни болести: “Обща студено”.