Кога да получите зъбни рентгенови лъчи

Тенденции в устната кухина

Зъбните рентгенови лъчи помагат на зъболекарите да визуализират заболявания на зъбите и околната тъкан, които не могат да се видят с прост орален тест. Освен това рентгеновите лъчи помагат на зъболекаря да намери и третира зъбните проблеми в началото на тяхното развитие, което може да ви спести пари, ненужен дискомфорт и може би дори вашият живот.

При възрастни могат да се използват зъбни рентгенови лъчи

При децата се използват зъбни рентгенови лъчи

Честотата на получаване на рентгенови лъчи на зъбите ви често зависи от вашата медицинска и дентална история и текущото състояние. Някои хора може да се нуждаят от рентгенови лъчи толкова често, колкото на всеки шест месеца; Други без скорошна зъбна или вендуза и които редовно посещават зъболекаря си, могат да получат рентгенови лъчи само на няколко години. Ако сте нов пациент, вашият стоматолог може да вземе рентгенови лъчи като част от първоначалния изпит и да установи базов запис, от който да се сравняват промените, които могат да се появят с течение на времето.

Някои общи насоки, които вашият стоматолог може да следва по отношение на честотата на зъбните рентгенови лъчи, е както следва

Рентгенов график за деца, юноши и възрастни

Ще намерите съвети и трикове, както и най-новите новини и изследвания за оралното здраве.

Вие сте в момента

Само 18,5% от много хора в света никога не са оставяли нишки. Вие пропускате по лесен начин да направите голяма разлика в здравето на устата си. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между вашите зъби и вашите венци. Конецът премахва храната, захваната между зъбите, и премахва бактериите, които се образуват там, преди да се превърне в плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Опитайте да зърнете само един зъб, за да започнете.

Вие сте едни от 31% от много хора в света, които не консумират ежедневно. Вие пропускате по лесен начин да направите голяма разлика в здравето на устата си. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между вашите зъби и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Цел още 3 дни!

Вие сте едни от 31% от много хора в света, които не са дневни, но вие сте на път да постигнете положително въздействие върху вашите зъби и венци. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между вашите зъби и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Цел за всичките 7 дни!

Само 50.5% от много хора в света сарфет дневно, и добре за вас, че сте един от тях! Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между вашите зъби и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Поздравления за добрия си орален здравен навик!

Ще намерите съвети и трикове, както и най-новите новини и изследвания за оралното здраве.

ИЗТОЧНИЦИ

Зъболекарски съюз, Здравни хора 2010 г.