Какво причинява кожни алергии? Латекс, отровен бръшлян, почистващи продукти и др

Тенденции при алергии

Повече от 3000 неща могат да причинят алергична кожна реакция и ние сме около 100 от тях дневно. Но само малък процент са отговорни за повечето обриви на базата на алергия.

Всяка есен, внезапно кихате, кашляте. Може ли да се стовари? алергии; Това със сигурност е възможно. Реколта цъфти обилно през това време на годината; Тези прекрасни, падащи листа стават плесенящи, гниеща растителност, след като те са здрави; земята. И не е изненадващо, че много хора са чувствителни към бот; Ракообразни прашец и мухъл; Праховите акари също могат да предизвикат симптоми на алергия при падане. Althoug; Те се намират през цялата година, праховите червеи се разбуждат от мръсна вентилация; системи. Когато включите …

Понякога можете да лекувате обрива. Друг път, всичко, което можете да направите, е да стоите далеч от това, което го причинява. Ако мислите, че имате алергична реакция, обадете се на Вашия лекар.

Когато части от листата на тези растения са повредени или наранени, те отделят масло, наречено урушиол. И ако това се случи на кожата ви, причинява сърбящ червен обрив с удари или мехури. Сума, по-малка от една зърнена маса, е достатъчна, за да даде на 80% до 90% от възрастни обрив.

Хората с външна работа са по-склонни да влязат в контакт с растенията.

Можете да лекувате обрива с мокри компреси, каламинови лосиони, овесени ядки или крем с хидрокортизон. Но потърсете веднага лекар, ако реакцията Ви е тежка или ако сте вдишвали в масло (може би от изгаряне на растения).

Използва се, за да направи всичко от бижута до колани до рамки за очила до хартиени клипове – и това е водещата причина за кожни алергии. Най-вероятно ще бъдете засегнати от нея, ако сте фризьор, търговец на дребно, доставчик на храна, почистване на дома или работите с метал.

Ако сте алергични към никел в нещо, което ядете, ще получите подутини по страните на пръстите си, наречени дисхидротични екзема на ръцете или пофольокс.

Няма лечение за алергия към никел, така че ще трябва да спрете да носите или да използвате нещо с нея. Бихте могли да опитате да нанесете на бижута палто с лак за нокти преди да го носите, което поставя бариера между никела и кожата ви.