Какво представлява депресията? Общ преглед, симптоми, причини и лечение

Депресивни тенденции

Понякога физическите проблеми могат да причинят депресия. Но понякога симптомите на депресия са част от по-сложен психиатричен проблем. Има няколко различни типове или подтипове депресия, включително

Индивидът с голяма депресия или тежко депресивно разстройство изпитва дълбоко и постоянно усещане за безнадеждност и отчаяние.

Голямата депресия се характеризира с комбинация от симптоми, които пречат на способността на човека да работи, да учи, да спи, да яде и да се наслаждава на удоволствията. Голяма депресия може да възникне само веднъж, но по-често се случва няколко пъти в живота.

Симптомите на депресията включват

Около 25% от хората, които са приети в болницата за депресия, страдат от това, което се нарича психотична депресия. В допълнение към симптомите на депресия, хората с психотична депресия могат да имат

Докато хората с други психични разстройства, като шизофрения, също изпитват тези симптоми, хората с психотична депресия обикновено имат симптоми, които отразяват отчаянието и негативизма на депресията, като дълбоки чувства на безнадеждност, наказание или извършване на грях. Хората също могат да се засрамят или смучат и да се опитат да скрият психотичните си симптоми или да сведат до минимум своята интензивност, което може да направи диагностицирането на това състояние трудно.

Дистимия, понякога наричана форма на хронична депресия, е по-малко тежка форма на депресия, но симптомите на депресия се запазват за дълъг период от време, обикновено години. Тези, които страдат от дистимия обикновено са в състояние да функционират нормално, но изглеждат постоянно нещастни.

Обичайно е човек с дистимия да преживее съществена депресия едновременно, да се люлее в голям депресивен епизод и след това да се върне в по-леко състояние на дистимия. Това се нарича двойна депресия.

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане

Голямо депресивно разстройство; Дисстимия и хронична депресия (сега наричана персистиращо депресивно разстройство; Сезонно афективно разстройство; Психотично депресия; Биполярна депресия