Какво е във вашия грим?

Ако носите грим, може да искате да знаете не само как изглежда тя, но и какво е в нея. Всеки грим, който купувате, трябва да съдържа изброените съставки.

Цветните добавки (това, което дава цвета на грима) трябва да бъдат одобрени за използване близо до окото от FDA. Тъмната добавка за цвят “kohl” не е разрешена в САЩ, тъй като може да причини отравяне с олово. Уверете се, че гримът ви няма кол. Това е добре, ако думата “kohl” е в името на продукт или се използва за описване на цвета или оттенъка; Ако се притеснявате за безопасността на животните, ето какво наистина означават етикетите. Ако продуктът казва “без жестокост”, все още е възможно съставките да са тествани върху животни в миналото. Те просто може да не тестват сега. Можете да се свържете с козметичната компания или да проверите уеб сайта й, за да разберете какви са методите за тестване. Хипоалергичен означава, че продуктът е по-малко вероятно да причини алергична реакция. Но това не е гаранция, че няма да имате такъв. Дори ако се казва “всички естествени” или “органични”, все още е възможно, че може да сте алергични към съставките. Същото важи и за продукти, които са “дерматолози тествани”.

Лесно е за микробите да направят своя път във вашата спирала и други грим. Не споделяйте спирала с други хора. Ако го направите, ще замените микроби и ще увеличите вероятността за инфекция.

Никога не добавяйте вода или собствена слюнка към изсъхнала спирала. При това се добавят повече микроби. Най-добре е да изхвърлите маскара след три месеца.

Също така, не забравяйте да премахнете спиралата си, преди да си легнете през нощта. Флаковете за маскара може да попаднат в очите ви, докато спите и причинявате инфекция.

Никога не се грижете за очите, докато шофирате или сте пътник. Лесно е ръката ви да се плъзне и да причини пръчката, сянката на четката или пинсетите, за да издраскате окото си или да го заразите с микроби.

Не използвайте боята за коса на веждите и миглите – това може да доведе до слепота. Цветовете, използвани за маска и вежди, са одобрени и безопасни за употреба. Но няма бои за коса, които са одобрени от FDA за оцветяване или оцветяване на веждите и миглите.

ИЗТОЧНИК; Girls Health.gov; Национални институти по здравеопазване.

Страхотен! Винаги има нови съвети, които могат да направят кожата Ви да изглежда по-добре.

Получете желаната от вас кожа с нашия личен оценител на кожата.

Трикове, които да ви дадат най-доброто ви лице напред.

Правиш ли една от тези често срещани грешки?

Всичко, което трябва да знаете за великолепни мигли.

Как смяна на гела може да работи магия за вашия грим.

Фактите за козметичните съставки.

Трикове, за да изглеждат готови за червени килими.