Какво да очаквате след кардиоверсията

Вашият здравен екип ще ви наблюдава внимателно след процедурата за признаци на усложнения. Вашият лекар или медицинска сестра ще ви уведоми, когато можете да се приберете вкъщи. Вероятно ще можете да се прибера вкъщи в същия ден, в който е процедурата.

Може да се почувствате сънлив няколко часа след кардиоверсията, поради лекарството, което ви кара да спите. Не трябва да шофирате или да работите с тежки машини в деня на процедурата.

Ще трябва да уредите някой да ви отведе вкъщи от болницата. Докато лекарството изчезне, то също може да повлияе на вашето съзнание и способност да вземате решения.

Възможно е да имате зачервяване или възпаление на гърдите си, където са поставени електродите. Това може да продължи няколко дни след процедурата. Също така може да имате леко натъртване или болезненост на мястото, където е поставена интравенозната (IV) линия.

Вашият лекар вероятно ще Ви предпише лекарство против бръчки в продължение на няколко седмици след процедурата за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. През това време можете също да приемате лекарства, за да предотвратите повторни аритмии.