Какво да очаквате преди проучване на съня

Преди проучване на съня, Вашият лекар може да ви попита за съня ви и дали се чувствате добре отпочинали и бдителни през деня.

Вашият лекар също може да Ви помоли да запазите дневник за сън. Ще записвате информация, като например, когато сте си легнали, когато сте се събудили, колко пъти сте се събудили през нощта и др.

Можете да намерите проба съновен дневник в Националното сърце, белодробна и кръвна институция “Вашият пътеводител за здравословен сън”.

Какво да донесе с вас

В зависимост от вида на изследването на съня, който може да се наложи

Как да се подготвим

Вашият лекар може да Ви посъветва да спрете или да ограничите употребата на тютюн, кофеин и други стимуланти, преди да започнете проучване на съня.

Вашият лекар може също да попита дали приемате някакви лекарства. Уверете се, че информирате Вашия лекар за всички лекарства, които приемате, включително продукти, които не са на борсата. Някои лекарства могат да повлияят резултатите от проучването за съня.

Вашият лекар също може да попита за всякакви алергии, които имате.

Трябва да се опитате да спите добре в продължение на 2 нощи, преди да започнете да спите. Ако се изпитвате като изискване за работа, свързана с транспортирането или безопасността, може да бъдете помолени да вземете тест за скрининг на наркотици.

Ако ще имате домашен тест за сън с портативен монитор, ще трябва да посетите център за сън или кабинета на лекаря си, за да вземете оборудването. Вашият лекар или техник ще ви покаже как да използвате оборудването.

Разстройства на съня и недостатъчен сън: Подобряване на здравето чрез научни изследвания

Съобщението на съответния директор