Какви са признаците и симптомите на вродени сърдечни дефекти?

Много вродени сърдечни дефекти причиняват малко или никакви признаци и симптоми. Лекарят дори не може да открие признаци на сърдечен дефект по време на физически преглед.

Някои сърдечни дефекти причиняват признаци и симптоми. Те зависят от броя, вида и тежестта на дефектите. Тежките дефекти могат да причинят признаци и симптоми, обикновено при новородени. Тези признаци и симптоми могат да включват

Вродените сърдечни дефекти не причиняват болка в гърдите или други болезнени симптоми.

Сърдечните дефекти могат да причинят сърдечен шум (допълнителни или необичайни звуци, чути по време на сърдечен ритъм). Лекарите могат да чуят сърдечни шумове с помощта на стетоскоп. Въпреки това, не всички мърмори са признаци на вродени сърдечни дефекти. Много здрави деца имат сърдечен шум.

Съобщението на съответния директор

Нормалният растеж и развитие зависят от нормалното натоварване на сърцето и нормалния поток на кислород-богата кръв към всички части на тялото. Бебетата, които имат вродени сърдечни дефекти, могат лесно да имат цианоза и гума, докато се хранят. В резултат на това те не могат да наддават на тегло или да растат, както би трябвало.

Възрастните деца, които имат вродени сърдечни дефекти, могат да се уморят лесно или да имат недостиг на въздух по време на физическата активност.

Много видове вродени сърдечни дефекти причиняват сърцето да работи по-силно, отколкото би трябвало. При тежки дефекти това може да доведе до сърдечна недостатъчност. Сърдечната недостатъчност е състояние, при което сърцето не може да изпомпва достатъчно кръв, за да отговори на нуждите на тялото. Симптомите на сърдечната недостатъчност включват

Членове на Националния център за сърцето, белите дробове и кръвта и Детския национален медицински център обсъждат откриването на новата детска диагностика в Детската болница и как може да подобри способността ни да диагностицира и лекува вродени сърдечни заболявания.

Този разговор в Google+ от NHLBI включва старши автори от статията, публикувана онлайн в списанието Nature на 12 май 2013 г., относно първия широкомащабен анализ на последователността на вродените сърдечни заболявания. Това международно, многоцентрово съвместно изследване, подкрепено от NHLBI, ни приближава до разбирането на най-често срещания вид вродени дефекти.

Сред старшите автори са: д-р Bruce D. Gelb, директор на Института по здравеопазване и развитие на детето в Медицинската школа на Icahn на връх Синай в Ню Йорк; Кристин Е. Сейдман, професор по медицина и генетика и директор на Центъра за сърдечно-съдова генетика в Бриджъм и женската болница в Бостън и изследовател на Хауърд Хюз, и д-р Уенди Чун, клиничен и молекулярен генетик и директор на Клинична генетика в Колумбийския университет в Нова Йорк Сити. Срещата е модерирана от д-р Джонатан Р. Калтман, началник на отдел “Развитие на сърцето и структурни заболявания” в отдела по сърдечно-съдови заболявания на NHLBI и съавтор на статията.

Научете повече за това изследване и вродено сърдечно заболяване тук.

Д-р Джонатан Р. Калтман, дилър на отдела по сърдечно-съдови заболявания на NHLBI и д-р Рихтер Литън, председател на катедрата по генетика в Университета в Йейл, обсъждат откритията от първия мащабен анализ на секвенционния ген на вроденото сърце заболяване. Констатациите, публикувани онлайн на 12 март 2013 г. в списание Nature, ще информират бъдещите изследвания за причините за вродените сърдечни заболявания. Прочетете съответното съобщение за пресата тук.

Ричард Лифтън, магистър по медицина, председател на катедрата по генетика в Университета в Йейл, обсъжда значението на консорциума за педиатрична кардиологична геномика, международно, многоцентрово съвместно изследване, подкрепено от НХЛБИ. Прочетете съответното съобщение за пресата тук.