Загуба на тегло: какво ви държи назад?

Мислите, че диетите са чисто мъчение? Убеден ли сте, че яденето на здравословно състояние лишава себе си? Експерти обясняват как вашите вярвания за отслабване могат да ви задържат обратно.

“Позволете си да се храните с храна или десерт веднъж седмично и не мислете за това като измама” – Каролин Браун, Р.Д.

Допълнителна хапка тук, лека закуска в колата там … “Изненадващо е колко често хората не знаят точно какво ядат,” казва Тересe Weinstein Katz, доктор по медицина, клиничен психолог, специалист по диетични проблеми. Вместо да се доверявате на червата си, започнете да проследявате дневните калории в дневника за храна (или на вашия смартфон). В едно проучване, жените, които са запазили списание за храни, са загубили до 6 килограма повече от тези, които не са го направили.

“Диетите не трябва да бъдат” всичко или нищо “, казва диетологът Каролин Браун, РД. Изследователите са установили, че прекаленото за това, което ядете, води до желание за храна, което може да попречи на загубата на тегло. “Позволете си да си купите храна или десерт веднъж седмично и не мислете за това като измама”, казва Браун. Понякога се отдадете на себе си, ще ви помогне да останете на път.

“Пропускането на храна е едно от най-лошите неща, които можете да направите”, казва Браун. Веднъж, когато гладът влезе – и това ще стане – “ще преяждате и вероятно нямате нещо здравословно”. Липсата на хранене също спира метаболизма ви. За да запазите стабилността на кръвната Ви захар и гладните желания до минимум, Браун препоръчва да ядете закуска в рамките на 2 часа след събуждане, след това да имате здравословна закуска (като гуакамоле и моркови или малка шепа следи) или хранене на всеки 3-4 часа ,

Вместо да се замислите, че сте избрали шоколадова торта вместо ябълка, покажете си състрадание. “Ние сме по-склонни да се промени, когато сме добри с нас”, казва Кац. “Поддържането на симпатия прави по-лесно да се изследва как можем да предотвратим това да се случи отново.”

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …