Винкристин (интравенозен път) странични ефекти

Заедно с необходимите ефекти, лекарства като винкристин понякога могат да причинят нежелани ефекти като кръвни проблеми, проблеми с нервната система, загуба на коса и други нежелани реакции. Тези и други са описани по-долу. Също така, поради начина, по който тези лекарства действат върху тялото, има вероятност те да причинят други нежелани ефекти, които може да не настъпят, до месеци или години след употребата на лекарството. Обсъдете тези възможни ефекти с Вашия лекар.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции могат да възникнат, които обикновено не се нуждаят от медицинско обслужване. Това лекарство често води до временна загуба на коса. След края на лечението с винкристин или понякога дори по време на лечението, нормалният растеж на косата трябва да се върне.

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.