Варапаксар (перорален път) предпазни мерки

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Това лекарство може да увеличи риска от сериозни проблеми с кървенето. Незабавно се обадете на лекаря си, ако имате тежко кръвотечение или не можете да контролирате, като кашляте кръв, розово, червено или кафяво урина, червени или черни изпражнения или повърнете кръв или материал, който прилича на кафе.

Това лекарство може да причини по-лесно кръвотечение и подуване. Вземете предпазни мерки, за да избегнете нараняване. Четкайте и зърнете зъбите си внимателно, не играйте груби спортове и внимавайте с остри предмети.

Не спирайте приема на това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Може да се наложи да преустановите употребата на това лекарство няколко дни преди операцията.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или лекарства без рецепта (извънборсови) и билкови (напр. Жълт кантарион) или витаминни добавки.