Вазопресин (инжекционен път) правилна употреба

Дозирането

Пропусната доза

Медицинска сестра или друг обучен медицински специалист ще Ви даде това лекарство в болница или клиника. Това лекарство се дава като изстрел под кожата, в мускул или вена.

Това лекарство може да се дава у дома на пациенти с диабет insipidus, които не трябва да бъдат в болница или клиника. Ако използвате това лекарство у дома, Вашият лекар или медицинска сестра ще Ви научат как да приготвите и инжектирате лекарството. Уверете се, че разбирате как да използвате лекарството.

Ще ви бъдат показани зоните на тялото, където може да се даде този изстрел. Използвайте различна област на тялото всеки път, когато си направите изстрел. Проследявайте къде давате всеки изстрел, за да сте сигурни, че сте завързали зоните на тялото. Това ще помогне за предотвратяване на кожни проблеми от инжекциите.

Използвайте нова игла и спринцовка всеки път, когато инжектирате лекарството си.

Вашият лекар може да ограничи количеството течност или вода, които пиете. Следвайте внимателно инструкциите, за да предотвратите нежелани ефекти.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

съхранение

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Изхвърлете използваните игли в твърд, затворен контейнер, който иглите не могат да пробият. Съхранявайте този контейнер далеч от деца и домашни любимци.