Вагинално кървене по време на бременност – преглед на темата

Следващите указания ще ви помогнат да определите тежестта на вагиналното кървене.

Кървенето през второто или третото тримесечие на бременността може да означава, че е налице проблем, като например

Тежко кървене означава, че преминавате кръвни съсиреци и накисвате през обичайните си подложки или тампони на всеки час за 2 или повече часа. За повечето жени преминаването на кръвни съсиреци от влагалището и накисване през обичайните тампони или тампони на всеки час за 2 или повече часа не е нормално и се счита за тежко. Ако сте бременна: Може да имате кръв или да претърпите съсирек, но ако кървенето спре, това не се счита за тежко; Умерено кървене означава, че полагате повече от 1 тампон или тампон за 3 часа; Леко кървене означава, че се накисвате по-малко от 1 тампон или тампон за повече от 3 часа; Минималното кървене означава “зацапване” или няколко капки кръв.

До 25% от бременните жени имат някакво зацапване или леко вагинално кървене. От тези жени около 50% нямат спонтанен аборт. Вагиналното кървене по време на бременност е по-често срещано при бременни жени, отколкото при жени, които са бременни за първи път; Много ранно зацапване понякога се получава, когато оплодените яйца имплантират в матката. Имплантацията се извършва 6 до 10 дни след оплождането, което обикновено се случва в деня на полов акт.

Плацентата прева. Обикновено плацентата е прикрепена към горната част на матката. В плацентата previa, плацентата е прикрепена ниско в матката и частично или напълно покрива или блокира шийката на матката; Плацентата abruptio. Обикновено плацентата е здраво прикрепена към маточната стена до раждането. Ако плацентата се отдели от матката, преди да се премине бебето, това се нарича плацента abruptio или abruptio placenta или плацентарно разрушаване. Плацентата abruptio обикновено се проявява в третия триместър на бременността, но може да се появи по всяко време след 20-тата седмица.