Вагинални инфекции на дрожди: причини и рискове

Тенденции за здравето на жените

Вагиналните гъбични инфекции са чести. Около 75% от жените ще имат вагинална инфекция с дрожди поне веднъж през живота си. Инфекциите с мая, понякога наричани кандидоза, се развиват, когато влажната среда насърчава растежа на гъбичките от дрожди, като например гениталиите.

От Даян Уманск; Когато много от нас мирно сънуват, Паула Маклър, собственикът на спа; В Далас, често се събужда буден от това, за което се отнася, комисия; Комисията заседава в главата ми в 3 часа сутринта, а ние издаваме списък о; Проблеми: всички неща, които не бях направил този ден, хора, които не съм наричал бак; Решения, за които се притеснявам “, казва тя,” Тъмните нощи на трепетлика могат да последват McClure в деня на деня, често я карат да се чувства емоционално парализирана “.

Candida albicans причинява 80% до 90% от вагиналните дрождени инфекции. Тази гъбичка процъфтява в храносмилателния тракт, лигавиците (като например в областта на влагалището, устата и носа) и кожата. Обикновено бактериите в тялото ви контролират дрожди. Но когато маята расте твърде бързо, може да се появи инфекция с вагинален дрожди. Това може да се случи, когато сте отслабени от болест или сте разстроени от стреса. Инфекцията с дрожди не е болест, предавана по полов път.

Вашият шанс да получите инфекция с вагинални дрожди е по-висок, ако приемате антибиотици или използвате хормонални контрацептиви, съдържащи естроген. Контрацептивните диафрагми, вътрематочните устройства и гъбите също могат да повишат риска. Жените, които са бременни, имат диабет или имат слаба имунна система също са изложени на по-висок риск от инфекции с вагинални дрожди.

Около 10% до 20% от заразените с дрожди са причинени от не-albicans candida и може да не реагират на определени лекарства.

ИЗТОЧНИЦИ

FDA: “Да се ​​отървем от инфекциите с мая”.

Джонс Хопкинс Медицина: “Вагинална инфекция на мая”.